Skansen våren 2020

Vi besökte Skansen för en läges uppdatering, träffa besökare och se vad som händer framöver efter kristiden under mars & april 2020. Började med en test av Stora Gungans Ölbuljong med en fylld klimp på vitlök, ost och svamp. Serverades med svenska örter och picklad rödlök.

Fick mycket besök av tupp och höns plus påfåglar och gäss som vandrar fritt inne på Skansen. Många tama talgoxar som satte sig på fingret, och ekorrar som åt ur handen. De andra djuren hålls dock på inhägnat område.

Regeringen publicerade den 8 maj 2020 nyheten ifrån kulturdepartementet att ett krisstöd till flera statligt finansierade kulturinstitutioner kommer att tilldelas. Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna föreslår ett stöd på 319 miljoner kronor under 2020 som ska gå till flera statligt stödda kulturinstitutioner såsom Skansen, för uteblivna intäkter till följd av det nya coronaviruset. Den exakta storleken på kompensationen för respektive verksamhet är ännu inte beslutad, men kommer att baseras på de intäktsbortfall som institutionerna rapporterar in till regeringen.

Denna nyhet gladdes vi naturligtvis mycket åt denna fredag den 8 Maj 2020. Vi försökte se så mycket som möjligt av både djurliv, samt besökare under dagen på Skansen. Här följer lite bilder på vad vi kunde dokumentera i bildväg.

Glöm nu inte bort att besöka Skansen under 2020, man får en underbar dag utomhus, där det inte finns någon smittorisk. Välkomna till Skansen…

Lämna ett svar