Goda recept från restaurang Kocken och kallskänkan

Ska du ha fest, dop, minnestund eller studentfest? Då behöver du anlita en cateringsfirma som kan leverera maten.

Restaurang kocken och kallskänkan är en Cateringsfirma i Uppsala som leverar all typ av mat till ditt event. Då skickar de även med kaffe, varm choklad eller te om så önskas. Catering Uppsala restaurang kocken och kallskänkan har även smörgåstårtor.

Här delar vi med oss av olika goda recept som du kan finna hos denna restaurang som ligger gamla Fullerö krog.

Stuvade makaroner

Stuvning är en matlagningsmetod där en produkt täcks av en sås som består av redd mjölk eller grädde. Det är vanligt att stuva grönsaker, potatis, makaroner och svampar. Stuvningar på kött kallas ofta raguer. Stuvning är också lastning av styckegods, utfört av stuvare.

Stuvade makaroner med mjölk

Laga det klassiska receptet på stuvade makaroner i mjölk från Kungsörnens paket med Gammaldags Idealmakaroner. Underbart gott! Ska du ha födelsedagsfest för små barn så är det alltid enkelt att bjuda på stuvade makaroner. Alla barn älskar makaroner och det gör även vuxna. Ska du ha studentfest så rekommenderar vi stuvade makaroner till er allihopa.

Makaroner

Makaroner är små, ofta böjda, rör gjorda av mjöl och vatten och en form av pasta. Det finns många varianter av makaroner. En del är raka och lika långa som spaghetti.

Kungsörnen Gammaldags Idealmakaroner

Våra gammeldags Idealmakaroner är som gjorda för att ha i en makaronilåda, pastagratäng eller att använda till stuvade makaroner. Denna brukar vi använda Catering Uppsala ibland.

Innehållsdeklaration catering uppsala

Vetemjöl dessutom

Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning. catering uppsala

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

catering uppsala
Här ser du en snygg tallrik med stuvade makaroner för de små och stora barnen.

1. Koka upp mjölken sakta på medelhög värme och tillsätt makaroner och salt. Låt koka på svag värme under omrörning i ca 25 minuter. Bara 25 minuter dessutom och å andra sidan utsökt.

2. Krydda den färdiga stuvningen med finriven muskot samt salt och peppar. Dessutom god peppar.

3. Servera med korv, stekt fläsk, bacon, lax eller köttbullar!

Ingredienser dessutom

4 portioner dessutom

  • 5 dl Kungsörnen Gammaldags Idealmakaroner
  • 1 l mjölk (standard)
  • ½ tsk salt
  • Salt, peppar
  • ev. 1 krm finriven muskot

Förslag på tillbehör dessutom

  • Köttbullar
  • Falukorv
  • Lax
  • Stekt fläsk
  • Bacon

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan