Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Juristbyrå

Sponsrat inlägg i samarbete med. Verahill

Dödsbohantering

Det är aldrig kul när någon i familjen avlider. Familjen samlad och försöker stötta varandra så mycket det bara går. Men det finns också en del viktiga saker som man också måste ta tag i. Och ibland behöver man juridisk hjälp.

juristbyrå

Juristbyrå

När någon avlider måste en bouppteckning skrivas. Dokumentet innehåller alla tillgångar och skulder skrivs i på dagen där den avlidna gick bort. Det står också vilka som är dödsbodelägare och används som en legitimationshandling. Dödsbodelägarna är dom som ärver den avlidna, en make eller maka eller syskon till den avlidna

Verahill är en juristbyrå som du kan vända dig till. På ett kostnadsfritt samtal så får du all vägledning om vad som måste göras. Om du sen väljer att gå vidare får du ett pris på just din situation.

När bouppteckningen är klar skickas den till Skatteverket för att bli registrerad. Detta måste göras inom fyra månader efter att din familjemedlem gått bort.Efter registreringen kan dokumentet användas för att till exempel stänga konton eller om du behöver ansöka om lagfarten på den avlidnas hus.

Att skriva en bouppteckning själv kräver mer arbete och du måste veta exakt vad den ska innehålla med tidsfrister, personer och du måste också få tillgång till alla tillgångar och skulder. Och därför är det bättre att få juridisk hjälp så att allt blir rätt.

Verahill utreder vem som är dödsbodelägare, hämtar information som behövs och ser till att alla tidsfrister hålls. Du får all info från din Verahill om vart i processen ni befinner er.

Inte överens

Tyvärr kan det hända att dödsbodelägarna inte är överens och då får man ansöka till tingsrätten så att dom orkar en boutredningsman. Det är oftast en advokat eller en familjerättsjurist som tar över utredningen av dödsboet. Du kan få all info av Verahill.

Lämna ett svar

Till startsidan