Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Världens vackraste pojke – galapremiär

 

Originaltitel Världens vackraste pojke
Filmtyp Långfilm
Kategori Dokumentär
Regi Kristian Petri Kristina Lindström
Producent Stina Gardell
Manus Kristian PetriKristina Lindström
Produktionsland Sverige
Produktionsbolag Mantaray Film AB
Sverigepremiär 2021-10-15

Det har gått 50 år sedan Luchino Viscontis stora film Döden i Venedig hade världspremiär och regissören utnämnde sin Tadzio till ”Världens vackraste pojke”. Filmens skugga hänger fortfarande tung över Björn Andrésen vars liv kom att bli en osannolik resa genom strålande ljus och bottenlöst mörker. Kort sagt, ett fascinerande livsöde som inte liknar något annat. Cawa Media fick träffa Björn Andrésen, och se denna starka film om hans liv på galapremiären. Glöm inte bort att se filmen, som är mycket sevärd. Rekommenderas…

En dokumentärfilm av Kristina Lindström & Kristian Petri. Biopremiär hösten 2021.

1971, under världspremiären av ”Döden i Venedig”, utropade den italienske regissören Luchino Visconti sin Tadzio till världens vackraste pojke. En film om skönhetens pris. Ett drama som tar oss till Japan, Italien, Frankrike och Danmark.

Här följer bilder ifrån galapremiären på biografen Park i Stockholm. Arrangemang Sthlm Film festival, Ylva Swedenborg mf.l.

Lämna ett svar

Till startsidan